Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

IBK Vänersborg

5 - 6
Idrottshuset
5 oktober 2008
17:00

IBK Tygriket 99

Referat

Referat: IBK Vänersborg - IBK Tygriket 99

- De ska va gôtt å leva, sjöng Roy och Roger i den taffliga filmatiseringen av den annars brillianta TV-serien Macken. De båda overallbeklädda bröderna hade sannerligen en poäng i detta, och visst har livet mycket gott att erbjuda. Men frågan är ändå om inte den ljuva smaken av segerns sötma toppar det mesta. I söndags kväll fanns det åtminstone ingen i Tygrikets omklädningsrum som förnekade detta faktum.

För det finns segrar, och så finns det s-e-g-r-a-r. Alla som någon gång varit inbegripen i någon form av idrottsbatalj förstår innebörden i denna tvetydiga formulering. Alla segrar är givetvis härliga på sitt vis men det är de oväntade och de som sticker ut lite från mängden som ger den där euforiska känslan. När man bara vill vråla ut all sin lycka och ta hela världen i sin famn.

Tygrikets seger över Vänersborg faller väl in under denna kategori i flera aspekter. Sedan kan den näsvise hävda att en seger i förlängningen inte är en äkta seger. Men ett sådant påstående är enbart bull-shit. Det är snarare så att det är just dessa segrar, och enbart dessa, som är själva essensen i sötman som segern generar. Om man dessutom kryddar detta med en kvittering efter 19.59 i den sista perioden så begriper nog till och med den mest enfaldige åsnan i flocken att det smakar mumma.

Huruvida segern i sig var rättvisande eller inte är oviktigt i sammanhanget. När man sitter i vinnarsätet och njuter så skiter man fullständigt i sådana aspekter. Därför är en djupare analys av själva matchen mellan Vänersborg och Tygriket relativt obefogad då det säger sig själv att den kunde slutat precis hur som helst. Som match i sig höll den dock mycket hög kvalité och båda lagen visade prov på många fina egenskaper i sitt spel. De omkring 200 åskådarna fick valuta för entrépengen för att tala klarspråk.

Lika glatt som det var i bortalägret efter matchen, lika deppigt var det förmodligen i hemmalagets omklädningsrum. För det är ju precis som i livet sig självt som så att det finns en baksida av varje mynt. För precis som segrar av det slag som Tygriket bärgade generar obeskrivlig glädje och välmående, så innebär ju förluster som den Vänersborg råkade ut för alla helvetets kval i gengäld. Kanske är det just detta som är den stora tjusningen med all form av idrottsutövande även om det i nederlagets smärtsamma stundom är oerhört svårt att intyga.

I ett vidare perspektiv är det även så att segrar som ovan nämnda kan generera i så mycket mer än två futtiga inspelade poäng. I förlängningen kan det vara sådana detaljer som fäller avgörandet för hela säsongens utgång. Det självförtroende och den inspiration som man får med sig ur en sådan match går inte att sätta fingret på rent konkret, men likväl är det av största betydelse för hela lagets fortsatta utveckling om det förvaltas på rätt sätt. Framförallt brukar man säga att det är bra för moralen i laget, och vad gäller den varan så fanns den i stort överflöd i Tygrikets lag redan innan matchen. Så kanske var det inte en tillfällighet vart segern hamnade ändå.

Hur som helst så var det förbannat gôtt att leva när bussen rullade hemåt i höstmörkret. Inte utan att man får smak för mera…

Till sist.
Fru Kongo med dotter bjöd på kaffe och nybakade bullar när spelarna äntrade bussen för avfärd mot Vänersborg. Sådana små guldkorn i tillvaron kan också vara av stor avgörande betydelse för moralen i ett lag. Stor eloge till dem båda för detta och samtidigt en påminnelse om att man aldrig skall bryta en vinnande trend.

Matchfakta
IBK Vänersborg - IBK Tygriket 99 5-6 S.D (2-2,0-0,3-3,0-1)

0-1 Mikael Laurén (Fredrik Johansson)
1-1
2-1
2-2 Björn Andersson (Martin Andersson)
3-2
3-3 Fredrik Johansson (Mikael Laurén)
4-3
4-4 Andreas Ljunggren (Martin Andersson)
5-4
5-5 Peter Kristensson (Fredrik Johansson)
5-6 Peter Kristensson (Björn Andersson)

Skott: 40-42
Utv. IBKV 2x2, TT99 1x2
Publik: 203
Domare: Niklas Johansson & Jörgen Jönsson

Hôven
¤¤¤ Sälen
¤¤ Puh
¤ IKEA
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Fredrik Johansson 1 1 2 0 3
Peter Kristensson 1 2 0 0 2
Björn Andersson 1 1 1 0 2
Martin Andersson 1 0 2 0 2
Andreas Ljunggren 1 1 0 0 1
Adam Myrman 1 0 0 0 0
David Kristensson 1 0 0 0 0
Jesper Sunnerås 1 0 0 0 0
Kristoffer Arvidsson 1 0 0 0 0
Viktor Nyden 1 0 0 2 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

lör 20 dec 2008, 15:00 IBK Tygriket 99 - IBK Vänersborg 4 - 1